Familjeverksamhet

Kärnan i vår familjeverksamhet är våra familjeläger både på sommar och vinter.

På lägren får föräldrarna träffa andra dysmeliföräldrar, ställa frågor och utbyta erfarenheter. De får träffa äldre dysmelibarn, dysmeliungdomar och vuxna dysmelister som kan dela med sig av sina egna erfarenheter.

Dysmelibarnen får träffa andra dysmelibarn och se att de inte är ensamma att ha dysmeli – att vara lite annorlunda men fungera så bra i alla fall.

Syskonen får se att det finns andra också som har en bror eller syster med dysmeli.

Tiden på lägret fylls med olika aktiviteter; lek, tävlingar, lite utmaningar, små utflykter och mycket tid att umgås och skaffa sig nya vänner.

I programmet finns även föreläsningsdagar då vi besöks av läkare, arbetsterapeuter och ortopedingenjörer alla specialiserade på dysmeli. Vi får lyssna på föredrag, ställa frågor och diskutera de problem vi eventuellt har.

Representanter från Försäkringskassan och Transportstyrelsen är också ofta med bland föreläsarna för att informera om allmänna försäkringar och vad som gäller när man är dysmelist och skall ta körkort.

En intressant inspirationsföreläsare har vi också som oftast med i programmet.

Kalender

2020-03-18 till 2020-03-22 – Vinterläger på Bergshotellet i Järvsö

2020-07-05 till 2020-07-11 Sommarläger i Ronneby

Datum kommer inom kort! – Ungdomsläger

Se hela kalendern

Prova något nytt!

Nu kan du anmäla dig till Sveriges Paralympiska kommittés stora rekryteringssatsning Start Your Impossible Camp i Luleå!

Den 29 november – 1 december 2019 erbjuds hela 11 olika idrotter under en och samma helg!

Sista anmälningsdagen är den 27 oktober.

Klicka här för anmälan och mer information om lägret (extern länk)