Familjeläger Sommar

Träffa andra dysmelister på sommaren

Familjeläger Sommar är del av familjeverksamhet som erbjuder dysmelister en unik möjlighet att prova på olika aktiviteter som man till följd av sitt funktionshinder inte tror sig kunna delta i.

Lägret som varar en hel vecka erbjuder också en möjlighet att träffa andra barn, ungdomar och vuxna i samma situation och se att man inte är ensam med sitt funktionshinder.

Föräldrar får möjlighet att utbyta erfarenhet och få stöd från varandra och syskon som oftast följer med ser att de inte är ensamma att ha ett syskon med dysmeli.

En dag är reserverad för föreläsningar av fackfolk som arbetar med dysmeli. Både extern kompetens och den kompetens som finns bland föreningens medlemmar utnyttjas i genomförande av olika aktiviteter.

Vi vill med hjälp av dessa lekar och fritidsaktivitet öva upp barnens förmåga att trots sitt funktionshinder klara av de problem och uppgifter man ställs inför det dagliga livet.

Ungefär 400 personer, runt 100 familjer brukar komma på våra sommarläger. Liksom tidigare år räknar vi med att alla rycker in och hjälper till under lägret, tillsammans skapar vi en rolig och händelserik vecka!

Sommarläger 2020

I år hålls sommarlägret mellan den 5:e juli och den 11:e juli 2020 på Ronneby brunn hotell i Ronneby. Lägret omfattar 7 dagar från Söndag till Lördag. Temat på festkvällen kommer att vara 80-tal! 

Familjer som för första gången kommer till ett av våra läger kan om de så önskar få en fadderfamilj som tar han om dem när de kommer till lägret – introducerar dem i lägerverksamheten och kan även senare under lägret vara till hjälp om man så önskar.

Anmälan kommer i vår!

Nyfiken på vad som händer på lägret? Besök vår lägerhemsida där vi uppdaterar under sommarlägret sommar.dysmeli.se

Har du frågor?

Skicka e-post till oss.