Ungdomar på sommarläger 2008Ungdomar på familjeläger

Ungdomar är naturligtvis mer än välkomna på familjeläger! Det vanligaste är att ungdomar åker med sina egna familjer. Om den övriga familjen inte vill åka på lägret kan ungdomen ”adopteras” av en annan familj. Denna familj ansvar för ungdomen så som för sina egna barn, och meddelar lägerledarna om detta på den egna anmälningsblanketten.

Ungdomsboende

På en del läger väljer lägerledarna att ha ungdomsboende. Det är ett hus eller del av hus där ungdomar (åldersgräns sätts av lägerledare och ungdomsledare) bor utan sina föräldrar.

Anmälan om ungdomar som vill bo i ungdomsboende görs smidigast via anmälningsblanketten till lägret.

Eftersom att lägret är ett familjeläger, kommer föräldrar, ungdomar, ungdomsledare och lägerledare tillsammans överens om ordningsregler som klart och tydligt meddelas under ett möte för alla inblandade första kvällen. Detta är jätteviktigt. Det är mycket lättare att respektera regler och varandra samt frånkomma eventuella konflikter om reglerna är tydligt presenterade och överenskomna.

Ungdomar och vuxna måste tillsammans se till att alla trivs på lägret. Om det blir problem i ungdomsboendet eller i gruppen är det de inblandades föräldrar (eller ”adoptivföräldrar”) som får reda ut problemen, följs inte reglerna i ungdomsboendet kan de som stör inte bo kvar där.

I värsta fall, om konflikten inte verkar gå att lösa, kanske hon/han måste åka hem. Vi får inte glömma bort att det är familjeläger och inte ungdomsläger.

Kalender

2020-03-18 till 2020-03-22 – Vinterläger på Bergshotellet i Järvsö

2020-07-05 till 2020-07-11 Sommarläger i Ronneby

Datum kommer inom kort! – Ungdomsläger

Se hela kalendern

Prova något nytt!

Nu kan du anmäla dig till Sveriges Paralympiska kommittés stora rekryteringssatsning Start Your Impossible Camp i Luleå!

Den 29 november – 1 december 2019 erbjuds hela 11 olika idrotter under en och samma helg!

Sista anmälningsdagen är den 27 oktober.

Klicka här för anmälan och mer information om lägret (extern länk)