Familjeläger Vinter

Medaljisterna vid Mini Vasaloppet i Klackberg år 2010

Träffa andra dysmelister även på vinter

Familjeläger Vinter är del av familjeverksamhet som erbjuder dysmelister en unik möjlighet att prova på olika aktiviteter som man till följd av sitt funktionshinder inte tror sig kunna delta i.

Lägret som varar fyra dagar från torsdag till söndag, erbjuder också en möjlighet att träffa andra barn, ungdomar och vuxna i samma situation och se att man inte är ensam med sitt funktionshinder.

Föräldrar får möjlighet att utbyta erfarenhet och få stöd från varandra och syskon som oftast följer med ser att de inte är ensamma att ha ett syskon med dysmeli.

Både extern kompetens och den kompetens som finns bland föreningens medlemmar utnyttjas i genomförande av olika aktiviteter. Vi vill med hjälp av dessa lekar och fritidsaktivitet öva upp barnens förmåga att trots sitt funktionshinder klara av de problem och uppgifter man ställs inför det dagliga livet.

Praktiska detaljer

Lägret äger normalt rum vecka 10 (torsdag till söndag), men i år är lägret vecka 12. Antal deltagare brukar vara mellan 110 och 120. 

Våra lotterier ger oss pengar till föreningen som återanvänds för finansiering av aktiviteter på exempelvis läger. Även i år hoppas vi kunna genomföra en auktion så ditt bidrag är mycket viktigt. Vi är tacksamma för att ni tar med priser för både vuxna och barn till lotterierna och auktionen!

Hoppas så många som möjligt kan bidra till auktionen!

Familjeläger vinter 2020 

Efter förhandlingar med en tillmötesgående ledning för Bergshotellet i Järvsö så beslutade styrelsen ikväll (2020-03-16) att ställa in vinterlägret 2020. Anledningen är förstås det rådande läget med ökande spridning av Corona-viruset och det samhällsansvar vi alla måste försöka leva upp till. Lägret kommer istället att genomföras på samma anläggning vecka 3 2021, vilket följaktligen blir det årets vinterläger. Överenskommelsen innebär att vi kan återbetala de redan inbetalda egenavgifterna. Mer info om detta kommer i separata mail till de som anmält sig.

Vi vill verkligen uppmana alla som anmält sig i år att anmäla sig igen till 2021 och ni som avstod i år, nu har ni en ny chans. Vinterlägret i Järvsö 2021 blir revanschernas läger. Glädjande nog ställer lägerledarna upp nästa år igen! Ny inbjudan kommer när omplaneringen är klar.

Har du frågor?

Vänligen kontakta oss.