Aktivitet på sommarläger i Hassela år 2005Ändamål och uppgifter

Svensk Dysmeliförening är en rikstäckande ideell organisation vars ändamål är att verka för en allt bättre vård- och livs­situation för barn, ungdomar och vuxna med dysmeli eller dysmeliliknande skador samt för deras anhöriga genom:

• att sprida och öka kunskapen om dysmeli inom och utom Sveriges gränser.
  • att påverka hjälpmedelstillverkare att ständigt utveckla sina produkter.
  • att påverka makthavare så att den som har dysmeli eller dysmeliliknande skador får de rättigheter som han/hon har rätt till och behöver.
  • att skapa, bibehålla och utveckla kontaktnätet med de institutioner och organisationer som arbetar inom närliggande områden.
  • att verka i enlighet med FN:s barnkonvention och standardregler för att tillförsäkra människor med funktionsnedsättning delaktighet och jämlikhet.
  • att bedriva kontaktskapande verksamhet som i huvudsak ges i form av läger, kontaktpersons­verksamhet samt utbildning. Detta regleras i en årlig verksamhetsplan som utformas av föreningens styrelse.

171020-22 Styrelsemöte i Västerås
180126-28 Planeringsmöte av sommarläger

Se hela kalendern

Se hit!

Vill Du testa på rullstolsrugby eller kanske någon annan parasport? Då har Du chansen nu!

Det går fortfarande att anmäla sig till Rockiecamp 15-17/9 i Eskilstuna.