Aktivitet på sommarläger i Hassela år 2005Ändamål och uppgifter

Svensk Dysmeliförening är en rikstäckande ideell organisation vars ändamål är att verka för en allt bättre vård- och livs­situation för barn, ungdomar och vuxna med dysmeli eller dysmeliliknande skador samt för deras anhöriga genom:

• att sprida och öka kunskapen om dysmeli inom och utom Sveriges gränser.
  • att påverka hjälpmedelstillverkare att ständigt utveckla sina produkter.
  • att påverka makthavare så att den som har dysmeli eller dysmeliliknande skador får de rättigheter som han/hon har rätt till och behöver.
  • att skapa, bibehålla och utveckla kontaktnätet med de institutioner och organisationer som arbetar inom närliggande områden.
  • att verka i enlighet med FN:s barnkonvention och standardregler för att tillförsäkra människor med funktionsnedsättning delaktighet och jämlikhet.
  • att bedriva kontaktskapande verksamhet som i huvudsak ges i form av läger, kontaktpersons­verksamhet samt utbildning. Detta regleras i en årlig verksamhetsplan som utformas av föreningens styrelse.

2020-03-18 till 2020-03-22 – Vinterläger på Bergshotellet i Järvsö

2020-07-05 till 2020-07-11 Sommarläger i Ronneby

Datum kommer inom kort! – Ungdomsläger

Se hela kalendern

Prova något nytt!

Nu kan du anmäla dig till Sveriges Paralympiska kommittés stora rekryteringssatsning Start Your Impossible Camp i Luleå!

Den 29 november – 1 december 2019 erbjuds hela 11 olika idrotter under en och samma helg!

Sista anmälningsdagen är den 27 oktober.

Klicka här för anmälan och mer information om lägret (extern länk)