Familjeläger sommar

Träffa andra dysmelister på sommaren

Familjeläger Sommar är del av familjeverksamhet som erbjuder dysmelister en unik möjlighet att prova på olika aktiviteter som man till följd av sitt funktionshinder inte tror sig kunna delta i.

Lägret som varar en hel vecka erbjuder också en möjlighet att träffa andra barn, ungdomar och vuxna i samma situation och se att man inte är ensam med sitt funktionshinder.

Föräldrar får möjlighet att utbyta erfarenhet och få stöd från varandra och syskon som oftast följer med ser att de inte är ensamma att ha ett syskon med dysmeli.

En dag är reserverad för föreläsningar av fackfolk som arbetar med dysmeli. Både extern kompetens och den kompetens som finns bland föreningens medlemmar utnyttjas i genomförande av olika aktiviteter.

Vi vill med hjälp av dessa lekar och fritidsaktivitet öva upp barnens förmåga att trots sitt funktionshinder klara av de problem och uppgifter man ställs inför det dagliga livet.

Ungefär 400 personer, runt 100 familjer brukar komma på våra sommarläger. Liksom tidigare år räknar vi med att alla rycker in och hjälper till under lägret, tillsammans skapar vi en rolig och händelserik vecka!

Sommarläger 2019

hålls med start den 29:e juni och slut den 5:e juli 2019 på Hotel Riviera Strand i Båstad. Lägret omfattar 7 dagar från lördag till fredag.

Familjer som för första gången kommer till ett av våra läger kan om de så önskar få en fadderfamilj som tar han om dem när de kommer till lägret – introducerar dem i lägerverksamheten och kan även senare under lägret vara till hjälp om man så önskar.

Nedan finns anmälan till årets sommarläger! 

Anmälan för utskrift (PDF)

Anmälan ifyllbar (Excel)

Nyfiken på vad som händer på lägret? Besök lägersajten sommar.dysmeli.se

Har du frågor?

Skicka e-post till oss.