Sommar 2023

25 juni – 1 juli

Denna sida ersätter vår ord startsida under lägret

Välkomna till Sommarlägret!

Våra sommarläger är en del av vår familjeverksamhet som erbjuder dysmelister en unik möjlighet att prova på olika aktiviteter som man till följd av sin dysmeli inte tror sig kunna delta i. Under lägret får man träffa andra barn, ungdomar och vuxna i samma situation och se att man inte är ensam!

Här hittar ni allt om lägret, vårt program, tips om utflykter, aktiviteter, matsedel, senaste nytt. Ja, allt som vi tror och vet att ni kan ha nytta av, har ni övriga frågor så kontakta oss direkt! Info till oss hittar ni längre ner.

Välkomna till TanumStrand

Välkomna till årets sommarläger i Tanumsstrand! Det är tredje gången vi har vårt sommarläger här så för en del av er så blir det en välkänd anläggning. Vi i lägerledningen är så taggade inför att få genomföra ett sommarläger på den bohuslänska västkusten och har ett fullspäckat program för alla åldrar!
Eftersom vi är medlemmar i Sällsynta Diagnoser så är vi försäkrade via dem hos Folksam.

Program och aktiviteter

Vi fortsätter med konceptet för föreläsningsdelen med att ha fyra olika delar att välja emellan. I år har vi återigen synnerligen intressanta föreläsare så det kan bli svårt att välja. Programmet är bifogat och som vanligt gör vi lägret tillsammans med att alla hjälps åt med de olika programpunkterna. Vid ankomsten kommer listor finnas uppsatta för vilken aktivitet du vill/kan hjälpa till med.

Vi behöver era idéer!

Styrelsen jobbar intensivt med att hitta lägerplatser men prisbilden har gått upp markant, så det är väldigt svårt att få till det på samma förmånliga sätt som vi tidigare lyckats med. Så här behövs det nya inspel, tankar och diskussioner. Vi behöver dina idéer! För att uppmuntra så många som möjligt att vara med på årsmötet så kommer vi i år att dela ut en stjärnlott per familj som deltar. Så kom och engagera er med styrelsen! 

Välkomna önskar årets lägerledning

Jelena Magnusson, huvudansvarig, 0725-454773
Johan Rannemo, Ungdomsansvarig, 0707-541815
Camilla Stråle, Ungdomsansvarig, 0739-45441
Niclas Larsson, press- och barnaktivitetsansvarig, 0793-582375
Eva Bistsjö, matansvarig och lotterier, 0735-44759
Johanna Rander, barnaktivitetsansvarig, 0705-955677
Jenny Hemgren, föreläsningsansvarig, 0702-690732
Sanna Slesgård, lotterier, 0739-254412

BILDER FRÅN FÖRRA ÅRET

SENASTE NYTT

Här kommer vi lägga in eventuella ändringar i programmet under veckan!

Akvarell och meditation är framflyttat till 10:00 på fredag

Det finns hinkar, klädnypor och snöre att låna i lägerreceptionen alt. i pysselrummet

KILL- & TJEJKVÄLLEN
Ta med en jacka/tröja och ta på skor som är bekväma att gå i!
Samling vid receptionen 19:00

Programmet är lite uppdaterat nu, så ladda ner det igen!

LÄGERRECEPTIONEN har flyttat till konferenskorridoren mitt emot matsalen.

Där hänger också alla foton på alla familjer. Glöm inte skriva era namn och sätta ut er hemstad på kartan!

 

Vi behöver din hjälp

Våra lotterier ger oss pengar till föreningen som återanvänds för finansiering av aktiviteter på exempelvis läger. Även i år hoppas vi kunna genomföra en auktion så ditt bidrag är mycket viktigt. Vi är tacksamma för att ni tar med priser för både vuxna och barn till lotterierna och auktionen. Allt fungerar så länge det inte är begagnade ting eller Mc Donalds-grejer typ. Tänk att det är något du själv skulle vilja vinna!

Hotell och boende

Incheckning

Alla familjer anländer söndagen den 25 juni om de inte meddelat annat. Incheckning kommer att ske vid hotellets entré på framsidan, i lokalen Storö till vänster där även alla anmälningslistor kommer finnas. Lägerledningen är på plats mellan kl 15-17.

Boenden

Vi kommer bo i både stugor och hotellrum eftersom vi är rekordmånga anmälda i år. Stugorna har plats för 4-6 personer. Flera sovrum, badrum med dusch och litet vardagsrum med pentry. Sängkläder och handdukar ingår, likaså parkering och slutstädning. Det finns kylskåp. Vi rekommenderar att ta med spjälsäng om ni behöver det då anläggningen inte har så många att låna ut. Hotellrummen är dubbelrum, en del med plats för extrasäng. 
Alla måltider ingår, som: frukost, lunch (ej på utflyktsdagen), middag och kvällsfika.

 

Ungdomsboende

Ungdomar mellan 12 och 18 som anmält sig till ungdomsboendet kommer att bo tillsammans i stugor med obligatoriska aktiviteter som ungdomsledarna planerat och leder. Föräldrarna har ansvar för sina ungdomar, inte ungdomsledarna! Vi får alla vara uppmärksamma på att en 12- årings sömnbehov skiljer sig från de äldre ungdomarnas. Johan Rannemo och Camilla Stråle är ungdomsansvariga och kommer ha ett extra öga på ungdomarna, samla dem varje dag för dialog och uppföljning. Sköter man sig inte i ungdomsboendet får man sova hos föräldrarna.

Utcheckning och besiktning av stugor sker tillsammans med föräldrar. Även i år kommer det finnas särskild tid för ”kontraktsskrivning” första kvällen där både föräldrar och ungdomar skall skriva på. Nolltolerans för alkohol och droger gäller. Det finns obligatoriska aktiviteter där träningskläder/oömma kläder är mest lämpligt så ta med det.

Dysmeliföreningens nyckelband

Nyckelbanden är ett måste för alla deltagare. Det är måltidsbiljetten och gör det enkelt att känna igen varandra. Ni som har kvar dysmeliföreningens nyckelband sen tidigare läger – tag med dem och använd på årets läger. Nya namnbrickor finns i kuverten ni får vid incheckningen.

Badet

Vi har fri tillgång till badet Stora blå hela veckan. Glöm inte badkläder och extra badhandduk. SPA-avdelningen kostar fullt pris däremot, se deras hemsida för mer information.

Gym

Det finns ett gym som vi har fri tillgång till. Åldersgräns 15 år eller 12 år i målsmans sällskap.

Sänglinnen / handdukar / städning

Sänglinnen och handdukar ingår. Om ni vill ha separat handduk till badet får ni ta med det hemifrån. Slutstädning av rummen ingår, dock städas det inte under veckan men sopor kommer tömmas.

Hitta hit – Mer info

Adressen är TanumStrand, 457 95 Grebbestad. 
Hotellets hemsida: www.tanumstrand.se

 

Dysmeli Open

Det ligger en golfbana i närheten av anläggningen och det ordnas en tävling för vuxna på fredagen 10:00 – 16:00
Detta betalas av de medverkande själva, ingen subventionering möjlig. 

anmälan sker vid incheckning

Program och aktiviteter

Festkvällen – Onsdagen 28 juni

Vi fortsätter med tema på festkvällen, vilket har varit otroligt populärt! Det är jätteroligt att se så många som engagerar sig i utklädning av olika nivåer. I år är temat Oj, jag har visst kommit fel! Så låt fantasin flöda. Vi har pris för bästa utklädning som vanligt.

Utflyktsdagen – Torsdagen 29 juni

Information om olika utflyktsmål googlas med fördel fram, det finns många härliga pärlor. Lunch på utflyktsdagen ingår inte eftersom vi tidigare år haft mycket matsvinn. Vi har i stället valt att lägga de pengarna på extra aktiviteter för barnen och ungdomarna. Ett tips är Nordens Ark

Specialproteser och hjälpmedel

Ta med din specialprotes eller andra hjälpmedel för att visa andra dysmelister.
Vi kommer att ha en speciell tidpunkt under veckan där vi kan visa upp vilka hjälpmedel vi har.

Kläder och annat att ta med

Det kommer finnas flera träningsmöjligheter under veckan, löpning, meditation och yoga. Om ni vill göra tygtryck i pysselstugan, glöm ej att ta med en vit t-shirt eller örngott eller annat tygstycke. Det finns cyklar att hyra i närheten och härliga promenadstråk i anslutning till anläggningen. Glöm inte kontanter/Swish till tjej och killkväll då detta kommer samlas in redan under ankomstdagen.

Fler aktiviteter

Krabbfiske och sandslottstävling – meditation och akvarellmålning – jonglering och strandbingo – båtutflykt för ungdomarna mm

Vår sång

Ni kan väl vår sång? 

LYSSNA TEXTEN
MISSA INTE MIKAEL - TISDAG 14,00

 

Föreläsningar om ett fullvärdigt liv – mot alla odds

ARMLÖS, BENLÖS… 

MEN INTE HOPPLÖS

 

Läs mer om Mikael på hans hemsida!

MIKAEL ANDERSSON

Föreläsare